Thursday, June 18, 2009

Syukur

Syukur Alhamdulillah tak jadi ape2. Good thing i was there when it happen.

Wondering what happen?

athirAh tried to get herself out of her cot. Well..she managed to do so in a way. I was fast enough to catch her..or else she would be going head down first...gedebuk jatuh on the floor. Dah tetonggeng kuar, kepala bawah...kaki atas. Me sempat smbut...syukur2.

So its no longer safe to place her in the cot. Where do i put her then for emergency cases like me wanna go toilet or to perform my prayers? Padahal cot tu base dah paling rendah.

Takkan nk tambat dgn tali macam lembu pulak??

8 comments:

Anonymous said...

salam,
anak saya sebaya athirah n harith. mmg dah lama tak guna cot sbb anak saya pon boleh terjun jugak. kalau nak solat, saya amik bantal suruh dia baring tepi sejadah, or amik mainan dia, suruh dia main tepi sejadah. kena explain la, tunggu kejap, mama nak solat. pastu tutup pintu bilik. nak gi toilet pon i buat camtu, suruh dia tunggu kejap, tutup pintu bilik, at least, dia tak dpt lari keluar la.. tapi tataula, anak u 3, susah gak tu..

jetsetter said...

Lega I baca athirah ok.Huuuuh.Anyway.I miss you!

Zuhaini said...

alhamdulillah.. nasib baik!

**err.. u bukan ada bibik ke..? suruh dia jaga sebentar, x boleh..? :)

jua said...

Selamat..

Kena ajak en.soki beli katil baruuuuuuuuuuuuu

Wanida said...

Fuh....mujur u nampak...alhamdulillah....

Drama Mama said...

my son start panjat kluar cot masa dia dekat2 one year,sib baik sempat sambut gak. since then memang tak tido dalam cot dah. kalau letak banyak2 toys to keep her entertained until u finish doing what u haf to do takleh? that's y i do everytime. and yes, tutup pintu bilik. :-D

ayumi said...

salam alaik,just want to share info on how u can find tutu for athirah ;)
http://etrangle.pitas.com/
ada jual tutu kat sini,try to go to link on 8june09,saja je forward,have a nice day;)

Pnut said...

huhuhu suspen la...kita baca pun takot je... mujur tader ape-ape...