Friday, January 30, 2009

Semalam dan Hari Ini

-I just realised, instead of clicking at the button "publish post", i click at the button "save now" instead. So this was what I wrote yesterday...

Semalam En Suami pergi kerja
Semalam ade SATU bakul baju2 yang belum disusun ke dalam almari
Semalam bilik agak bersepah

Hari ini En Suami akan pulang
Hari Ini ade DUA bakul baju yang belum disusun ke dalam almari
Hari ini bilik masih bersepah

Kerana...

Hari Ini DAN Semalam hujan turun di petang hari

Maka...

Hari Ini DAN Semalam anak2 tidak dapat bermain di luar

Oleh itu...

Mereka sangat aktif hingga ke malam hari, tidak cukup penat untuk tido jam 8 malam

Hari Ini DAN Semalam, hArith dan athirAh meragam sebelum tido, serba serbi tidak kena.
Hari Ini DAN Semalam, uZAir tido lewat hingga jam 12:30 malam. Ingin didukung sepanjang masa
Hari Ini DAN Semalam, uZAir telah menguji tahap kesabaran ibunya.

Ibunya tewas!

Hari Ini DAN Semalam, kepala saya berpusing stress kerna tewas dengan ujian yang anak2 berikan.

**Ya Allah ya tuhanku, berikan lah kekuatan dan kesabaran pada hambamu ini dalam menjaga dan mendidik khalifah2 kecil ini. Ameen

6 comments:

Mommy Prince said...

Hi hi.. sabar ek awak.. Allah hanya menduga hambah nyer yang kuat.. i experience the same sometimes.

neeza said...

total understand how u felt laa mun..
saya yang baru beranak satu nih pon tunggu hubby balik br bole mengemas dgn selesa..kalau tak pejam mata jelaa...

suri said...

Salam, just pop out as your new reader..:). Anyhow saya pun share the same problem la latelly coz my dear darling daughter demam. So 3 hari nangis tak henti, and kalu dia tido pun every hour or so dia kan nangis, masyallah!

saya ada terbace if your baby susah sgt nak tido give him/her a warm bath.. tapi kalau dah lewat malam tu jangan la mandi lame sangat...insyallah lepas tu dia tidoq. i've try it & it works but dont try this if your baby is sick la kan.. huhu

Just sharing..

fazlinil irma said...

semoga munirah akan sentiasa meletakkan sabar di depan dalam mendidik anak2.. ;)

Naemmommy said...

hi i'm ur new silent reader..suka sgt tgk ur anak2 yg cumel..sy ade sorang baby pun tak larat hehe..u must been very tabah n sabar :) i slalu baca sural al-ikhlas kalau bby tanak tidur.. ni ustaz kat rumah bgtau.. u can try it :) all the best!

mirah said...

oh memang menguji kesabaran.
Sabar yea, sentiasa ingat yg mereka hanya anak-anak kecil yang tak tahu apa-apa...
Segala kesusahan itu akan berakhir..